Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem co jest grane ale sa nowe samoregulatory nowe cylinderki i hamulca z tylu nie ma wcale..... hamuje tylko przodem

Objawy

(zwiekszona dlugosc zatrzymania samochodu:( beben z tylu zimny nawet przy czestym i mocnym naciskaniu hamulca calkowity brak recznego

dodam ze sa nowe cylinderki i samoregulatory a zaczelo mi sie tak dziac po samoregulatorach.

wyjezdzam od mechanika jest ok po kopaniu przy odpowietrzaniu, przejade pare kilometrow plynu w ukladzie nie ubywa a hamulca znow nie ma noga pcha sie go na dwa razy tzn naciskam i jakby lapie mocno dociskam bo chce schamowac bardziej a tu dziura nic sie nie dzieje i jest taki moment jeszcze glebiej ze juz trzyma mocno ale wydaje mi sie ze sam tyl...:/)

Sprawa nr 2:/

Klima nie wiem czy to ona ale narazie padlo na nia wyje jak skurczybyk.... tzn podejzewam ze to łożysko rolki na ktorej jest pasek albo cokolwiek w niej bo nie wiem jak ona jest zbudowana

(objawy

wycie przy normalnej jezdzie jak dodaje gazu wyje bardziej jak ujmuje mniej napewno jest to jakis element obrotowy....

jak wlacze klime wyje troche bardziej)

Sprawa nr 3:/

Kiedy wymienia sie szczotki w alternatorze? i czy slychac jak one sa zurzyte

Opublikowano
Sprawa nr 2:/

Klima ... wyje jak skurczybyk.... tzn podejzewam ze to łożysko rolki...

- Zgadza się, hałas to uszkodzone łożysko.

Sprawa nr 3:/

Kiedy wymienia sie szczotki w alternatorze? i czy slychac jak one sa zurzyte

-Zużyte lub zawieszające się szczotki powodują brak ładowania. Objawem złych szczotek jest delikatne migotanie-żarzenie lampki ładowania a jak padną całkowicie to świeci ile jej fabryka dała.

Prowadzę swoje życie, a nie BMW