Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kupiłem niedawno sprzezyny sportowe h&r od kolesia ktory miał to w swoim aucie 320 i zamontowałem to w swojej beci 320 i teraz mam problem bo cos piszczy jak krece kierownica lub jade po nieruwnosciach podjechałem do innego kumpla na kanał i on powiedział ze to sprezyny piszcza bo 2 ostatnie zwoje sie dotykaja powiedział ze prawdopodobnie sa to sprezyny od 4 cylindrowki czy to mozliwe?? jak rozpoznac czy to sprezyna do 4 cyl czy do 6??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sluchaj...

Ja mam odwrotny problem. Za wysoko zawieszony jest przod auta, bo prawdopodobnie mam za twarde sprezyny i mozliwe ze sa od wiekszego silnika.

Tzn to taka hipoteza, caly czas sie zastanawiam.

Moze bysmy sie dogadali i np zamienili je, wtedy kazdy bylby zadowolony.

Mam oczywiscie oryginalne BMW.

Opublikowano
nie da sie rozpoznac sprezyn czy takie czy takie. Jedne sa mocniejsze drugie slabsze. Mysle ze sprezyny moga juz byc stare ze tak je sciska. Poza tym 4 cylindrowe nie jest az tak duzo lzejsze zeby tak sciskalo sprezyny. To sprawa kilkudziesieciu kg.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl