Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem od pewnego czasu sprzęgło mi piszczy jak je wciskam może ktoś mi powie jaki może być powud tego bo niemoge dociec??
Opublikowano
mi skrzupi.zależy od tego jak wciskam pedal sprzegła,raz mniej czasem wiecej.Nie moe dokładnie sprawdzic czy to guma na pedale,czy sprężyna czy samo sprzegło!fakt ze łapie już wysoko i czasem śliżnie sie po ostrzejszej jeździe...
Opublikowano
Przed kupnem napewno zadzwonie i pojade raczej odebrac osobiscie!jakby jednak cos nie pasowalo bede wiedzial gdzie wracac.Ale opinie ten kolo ma ok,zero negatywów!
Opublikowano
mi tak sprzęgło skrzypiało w e36, okazało sie ze łozysko oporowe i tak zwany ryjek, na którym siedzi łozysko są do wymiany, po wymianie przestało skrzypiec i od razu pedał sie lżejszy zrobił
Opublikowano
No wlasnie szukam porad co sprawdzić przy zdjetej skrzyni.Skrzypi najbardziej gdy auto postoi dlugo na słońcu.Trudno ocenić jest stan koła zamachowego czy dwumasowego?może mechanik i to odrazu by zobaczył jak wyglada.Mam tam tez wyciek,podejrzewam ze z simeringa miedzy silnikiem a skrzynia i może też olej leciec na tarcze.Chyba nie trudna usterka do naprawy?mam nadzieje ze po wymianie sprzegła bedzie lepiej sie autem jezdziło bo w miescie dosyć meczy
Opublikowano

mi tez skrzypiało najbardziej gdy postał na słońcu

jak juz bedziesz miał skrzynie wyjetą to bedzie krótka piłka, bedzie widac wszystko. Przy okazji mozna powymieniac simmeringi. U mnie siedział na wybieraku i miedzy skrzynią a wałem napędowym