Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

sorki za dosc glupie pytaniue ale wole wiedziec za nim cos zepsuje...

jak sie sciaga kanape w e36 sedan nie dzielonej bez podlokietnika, nie skladanej -bo ma przegrode metalowa. jak to sie sciaga??

chce puscic sobie kable do baganznika od audio-i pasuje mi sciagnac kanape

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To "pod tyłkiem" po prostu podnosisz do góry, trzyma się na dwóch zaczepach, nie da się popsuć /w E46 tak samo/.

pozdro.

Opublikowano

aha;) to proste jak budowa cepa:) dziekiiii

(a pytalem bo w 605 mialem tak ze trzeba bylo odkrecic zaslepki na ampuly a pozniej pod zaslepka byla nakretka i dopiero po tym mozna bylo zsunac zaczepy od kanapy:P )

Opublikowano

no tak... wszystko pienie ladnie sciagnalem dolna czesc i sie okazalo ze tamtedy nie dojde z kablami do bagaznika bo przegroda za kanapa jest jednolita blacha nie ma dziury tam ani nic. Ma ktos jakas opcje jak kable puscic przez taka przegrode? moze są gdzies jakies otworki tylko ja slepy...

i jak sciaga sie to oparcie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hmm, zakładam, że konstrukcja jest podobna jak w coupe. Po obu bokach oparcia są demontowalne wstawki. Demontuje się je ciągnąc za góre do siebie. Zaczepy są identyczne jak w kanapie. Za tymi wstawkami są otwory do bagażnika którymi lecą wiązki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to sorki, więcej nie wymyśle. Widać Twoja wersja nadwozia ma inną konstrukcję siedzeń tylnych.
Opublikowano

Trzeba pociągnąć za górną część kanapy, to wyskoczy z mocowań, potem do góry i można wyjmować. Trzeba trochę siły użyć.

Otworzy są po lewej i prawej stronie za oparciem - pod wygłuszeniem. No i w miejscu podłokietnika.

Opublikowano
w miejscu podlokietnika tez mam blache. a reszte sprawdze ale juz chyba nie dzis bo lada chwila bedzie padac a woz na polu urzęduje... heh jutro wroce do tematu dzieki koledzy