Skocz do zawartości

dziwny odglos po zdjeciu korka oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeszukalem forum,ale nie znalazlem.Wiem ,ze byl juz taki problem poruszany.Moze ktos pamieta i poda mi link.

Chodzi o korek wlewu oleju.Na pracujacym siln.po jego zdjeciu ,okropnie cos jeczy,piszczy cos wtym stylu.Jak by jakas membrana sie trzesla.Odglos dochodzi z prawej strony (vizavi)silnika.Po zatkaniu korka znika.Wczesniej tego nie bylo ,czy cos pada?

Ile pali?Dwie radialki tygodniowo.
Opublikowano
To membrana odstojnika oleju [separator oleju] To element nr. 1 znajduje sie pod kolektorem ssącym. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DM51&mospid=47544&btnr=11_2194&hg=11&fg=15 Póki w czasie jazdy nie jęczy to wszystko OK. Po prostu tak reaguje na zmiany ciśnienia [podciśnienia]. Za pomocą tego elementu odsysane są ew. przedmuchy do kolektora ssącego a krople oleju spływają do miski. Może membrana się już wypracowała [rozciągneła] i tak się zachowuje. Miałem to w 520 i nic się nie działo.
Opublikowano

Cezar Jestes Wielki! I wszystko jasne ,odrazu zamowie i wymienie .

A ,jak tam Vanos grzebales juz?

Ile pali?Dwie radialki tygodniowo.