Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy muszę te dwie rzeczy wymienić w aso czy nie trzeba?

Mikrofilter mozesz kupic w kazdym sklepie motoryzacyjnym(na zamowienie raczej),lub internetowym i wymieni sam. Oczywiscie skasuj manualnie inspekcje po tej wymianie.Kupilem manna za ok.100zl.A- nie zapomnij wymienic filtra powietrza-on jest wazniejszy od pylkowego. Kupilem za ok.30zl. No niestety plynu hamulcowego nie wymienisz sam. Jednakze nie musisz tego robic w serwisie. (w serwisie biora za to prawie 400zl)Np w WFK Wejcherowo biora za usluge tylo 60zl plus 30 zl plyn,a w Q-serwis wymiana specjalna maszyna podcisnieniowa-koszt 100zl plus plyn.

Pozdrawiam.

Opublikowano
dlaczego sam płynu nie wymieni. Ja w swojej wymieniałem sam i nie było problemu

A mozesz opisac ze szczegolami jak to uczyniles? Nie zapowietrzyles ukladu?Jakie klucze sa potrzebne?

Czytając pytania typu: "jakie klucze są potrzebne" oraz "co zrobić aby nie zapowietrzyć układu" dochodzę do wniosku iż lepiej kolego nie pisz jak to zrobić gdyż mam wrażenie iż może to wpłynąć znacząco na pogorszenie się bezpieczeństwa innych użytkowników drogi.

Opublikowano
dlaczego sam płynu nie wymieni. Ja w swojej wymieniałem sam i nie było problemu

A mozesz opisac ze szczegolami jak to uczyniles? Nie zapowietrzyles ukladu?Jakie klucze sa potrzebne?

Czytając pytania typu: "jakie klucze są potrzebne" oraz "co zrobić aby nie zapowietrzyć układu" dochodzę do wniosku iż lepiej kolego nie pisz jak to zrobić gdyż mam wrażenie iż może to wpłynąć znacząco na pogorszenie się bezpieczeństwa innych użytkowników drogi.

"Dziekuje za wyrozumialosc."

Oto link kasowania przekroczonego terminu obslugi:http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=491398