Skocz do zawartości

co jest do wymiany w zawieszeniu przednim .....??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Po zimie zaczelo stukac zawieszenie a objawia sie tak:

Przy przejezdzie przez tory lub jakies nierownosci z mniejsza predkoscia pukniecia slychac pukniecia, podczas normalnej jazdy szybsza predkoscia nie slychac nic ale jezeli skrecam na luku z szybsza predkoscia w prawo czyli ciezar przechodzi na lewa strone i np lekkim hamowaniu czuc duze bicie na kierownicy czy to sa galki czy moze cos wiecej.

Opublikowano (edytowane)
Mi to wygląda na sworznie wahaczy przednich, ale jak czuc lekkie drgania przy chamowaniu to może dawac o sobie znac maglownica. No cuż taki już nasz los posiadaczy trójek :cry: .Pozdrawiam. Edytowane przez Ursus
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
Zgadzam sie co do sworzni, sdam je wymienialem jak mialem e30, ale rowniez moga to byc koncowki drazka (tez wymienialem :) no i zadko ale zdarza sie (u mnie oczywiscie sie zdarzylo) padlo mi łożysko, ktore kupuje sie z piasta niestety koszt ok 250zl (najtansza opcja), ale to naprawde zadko sie zdarza...podnies autko poruszaj kolem i zobacz gdzie sa luzy...aha ja jeszcze wymienialem gumy na stabilizatorze..jezeli tez bedziesz wymienial to tam sa takei metalowe oslony ktore proponuje tez wymienic a koszt w ASO to ok 5zl sztuka !!!! :jawdrop: pozdrawiam
Marcin-coupe...BMW theBestMachineontheWorld