Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak juz w temacie napisałem termometr temperatury zewnetrznej wyswietla mi taką informacje -40 stopni.....gdy to sie stało ojciec uzytkował auto i wspomniał ze włączał klimke potem ją wyłaczył i komputer pokazał wspomniane -40 stopni + jakis komunikat ale nie potrafił go przytoczyć.Ja komunikatu nie widziałem bo go juz nie wyswietla ale te ekstremalne odczyty temperatury widnieją na wyswietlaczu w aucie nadal i sie nie zmieniają.Dodam ze klima działa....bez zarzutu.prosze o podpowiedzi
Opublikowano

Poszukaj w szukajce moich postów z hasłem "termometr", "temperatura"... Opisałem jak sprawdzać, jak działa itp....

Pokrótce masz albo przerwany obwód (zaśniedziałe styki, przetarty lub przerwany kabel itp) termometru temperatury zewnętrznej, albo uszkodzony sam czujnik...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Za przednim zderzakiem, bardziej po stronie kierowcy jest czujnik, no i oczywiście złączka. Popsikaj WD40. Mi po odłączeniu czujnika i ponownym podłączeniu kalibrował się chyba cały dzień.

pozdr

Mariusz

Opublikowano
Za przednim zderzakiem, bardziej po stronie kierowcy jest czujnik, no i oczywiście złączka. Popsikaj WD40. Mi po odłączeniu czujnika i ponownym podłączeniu kalibrował się chyba cały dzień.

pozdr

Mariusz

Po stronie pasażera, a nie kierowcy... Przed P/P kołem jest dolna, boczna boczna osłona z wnęką i "klipsem" na czujnik... Poszukaj, podłączałem fotki do podobnego tematu...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Miałem to samo , najpierw rozległ sie gong ostrzegawczy , a później na wyświetlaczu - 40C

okazało się że czujnik temperatury zewnetrznej " zdechŁ"

kosztował mnie 115 zł ( nowy w ASO )

po wymianie musiałem odczekać , aż temp. doszła do rzeczywistej

u mnie zwiekszała sie ok. 0,5 stC na 1-2 minuty

thenygoos ładnie to opisał