Skocz do zawartości

BMW e36 318is automat nie rusza tak żwawo jak powinien :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A więc kolejny problem w mojej beemce do rozwiązania, więc zwracam się do forumowiczów o pomoc. Mam auto takie jak w temacie, no i nie idzie tak jak powinien. Byłem z nim na kompie, zero błędów, silnik igła z motulem, sportowym filtrem pow. i wydechem, no a przyspieszenie... lanosa z silnikiem 1.4 :/ Szczególnie mułowato rusza, jakby z 2. biegu, ale sprawdzałem na zblokowanym 2. biegu, no i normalnie przełancza z 1. na 2. i tak samo kiepsko sie zbiera... co do dalszych biegów to szału nie ma takiego jak powinien być przy 140ps, no ale lepiej niż z ruszaniem. Ktoś może wie co to może być? mogł sie popsuć komp od automatu? może sprzeglo albo cała skrzynia??
Części używane do E36 i E38 !!! TANIO
Opublikowano

a olej w skrzyni kiedy zmieniany?? filtr??

jak nadużywałes kick-downa to mogła skrzynia lub sprzęgło sie wysypać, przytrzeć itd itp.

poza tym....

silnik igła z..., sportowym filtrem pow

zapewne stożek,

jest gorąco, więcej gorącego powietrza pod maską, a jak wiadomo stożek ...... nie bede sie rozpisywał...poszukaj o stożkach.

Opublikowano
nie, stożka nie mam. Mam taki z tego materiału z ktorego są stożki robione, ale wchodzący w fabryczną puiszke... A co do oleju w skrzyni, to nie wiem, bo kupiłem go miesiąc temu, i nic mi o tym nie wiadomo, ale wymiana oleju to koszt 350pln najmniej, do tego podobno jak długo nie był wymieniany to też słuyszałem że może wymiana jeszcze pogorszyć sprawę. Jak to że się nie zbiera to nie wina oleju, to nie chce wydawać takiej kasy, żeby pozniej skrzynie i tak na złom oddać, jak za drogie tyle mam całą skrzynię... Tym bardziej, że na olej mi to osobiście raczej nie wygląda, bo biegi zmienia, przy kick downie (czesto nie był używany) zrzuca te dwa biegi niżej, na obroty wkreca...ale nie idze :/
Części używane do E36 i E38 !!! TANIO