Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam takie pytanko, chodzi o sprężyny - czy podejdą do 320d sedan? bo te są chyba niestety z benzynowego i do tego coupe

http://www.motoallegro.pl/item381955962_bmw_320_325_328_e46_coupe_sprezyny_sportowe_.html

wg sprzedające obniżaja o 2-3 cm, myslałem by dać takie spręzyny tylko na przód, tył zostawić serie, na forum są różne opinie,

czy nie uniesie mi potem za dużo tyłu? czy też może pozostanie tak samo, co by odpowiadało

z góry dzięki za pomoc

pozdrawiam

Opublikowano

Nawet jeżeli rozmiarem i mocowaniem będą pasowały to pamiętaj że, samochód jeszcze bardziej pójdzie w klina ale

-silnik diesla jest z reguły cięższy od benzyniaka i sprężyny ugną sie jeszcze bardziej

-zmienisz przepływ aerodynamiczny nadwozia

-i na koniec to co mnie spotkało - krzwęznik na który zawsze wjeżdżałeś bez najmniejszego probelmu oberwie Ci zderzak przy cofaniu

Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano

w tym wypadku diesel jest lżejszy chyba o 7 lub 9 kg od benzyniaka bo ma 4 cylindry a ben ma 6, dokladnie nie pamiętam, wydaje mi się że najlepszym roizwiązaniem będzie jednak kupno calego kompletu spręzyc 30/30 :)

pozdrawiam

Opublikowano
nie wiem jak jest z podpasowaniem sprężyn w e46, ale ne pewno jak chcesz mieć dobrą trakcję to nie możesz obniżyć go tylko na jednej osi, i mało tego, bez sportowych amorków to też będzie tylko mniej wygodne, skaczące, a trakcja gorsza niż w serii. Wartości praktyczne ma tylko zmiana całego zawieszenia na sportowe- sprężyny i amorki...
Części używane do E36 i E38 !!! TANIO
Opublikowano

Wczesniej miałem 318 tds i wjeżdżałem na każdy krawężnik pełnym ogniem. Teraz mam e46 z fabrycznie obniżonym i utwardzonym zawieszeniem. I żeby przejeżdżać przez policjantów na osiedlowych uliczkach musiałem wsadzić gumy w sprężyny. Zjeżdżając z krawężnika zerwałem zaczepy zderzaka. Amorki przy wymianie też okazały się droższe. No niestety nie jeździmy wyłącznie po równych jak stół autostradach.Ja wolałbym fabryczne zawieszenie.

Pozdrawiam

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
ja jak miałem golfa IV to tez krawezniki mi sie zdarzało przychaczyć... a to była seria, tak felernie nisko był zrobiony ten zderzak przedni, więc chyba macie racje by na naszr drogi jednak zachowac pewnien komfort jazdy:) pozdrawiam