Skocz do zawartości

Brak światła wstecznego i Parktronik nie działa. :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moje drugie pytanie odnosi się do światła cofania i parktronika. Po wrzuceniu wstecznego nie zapalają mi się żarówki od wstecznego. Parktronik też nie reaguje. Sprawdzałem żarówki, prąd na module PDC i wszystko oki. Czasami, ale bardzo rzadko zdarza się, że po włączeniu wstecznego mam ciągły sygnał. Z tego co już znalazłem to jest to sygnał awarii PDC i to by się zgadzało bo brakuje mi narożnego czujnika. I teraz pytanie co to może być? Czujnik w skrzyni? A może coś jeszcze? :(

Opublikowano

A może powiecie gdzie dokładnie jest czujnik od wstecznego (pewnie w skrzyni :)) i jak go ew. sprawdzić? Pewnie on jest winny. I gdzie idzie sygnał z czujnika? :)

Pozdrawiam

Opublikowano

No cóż. Odpowiedzi za wiele nie ma. Sprawdziłem na krótko i dalej nie działa światło wsteczne

Pytanie.

Ma ktoś schemat elektryki tego elementu? Gdzie i którędy idą kable od czujnika? Sprawdził bym chociaż przejście na kablach bo może któryś kabel szwankuje? :( A może jest jakiś przekaźnik od tego?

Opublikowano
kojak_ct miałem to samo, padło na raz kilka systemów w aucie w tym żarówki od wstecznego i PDC. Pomogło odłączenie i podłączenie aku.