Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może i temat juz byl ale ja nie znalazłem tego co szukam. W piątek na trasie kamien albo nie wiem co zrobil mi dziure w prawym kloszu reflektora :cry2: No i teraz przyjdzie mi wymienic.Moje pytania to

1. Czy sa różne rodzaje tych koszy/lamp? Inne nazwy, kształty itp.

2. Czy musze od razu oba swiatła zmienic czy to jedno wystarczy? I czy da sie tylko ten klosz czy całą lampe trzeba wymieniac.

3. Czy ta czesc w ASO bedzie jedną z tych które sie u nich opłaca kupic czy raczej w internecie szukac?

Opublikowano
Zmieniałem klosze w sedanie (strasznie porysowane) i jedną lampe miałem ZKW a drugą BOSCHA i szkiełka pasowały bez problemu dałem 95zł za pare bez uszczelek. Podejrzewam że w compactach jest podobnie (inny środek)

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

Opublikowano
bym radził wymianę dwóch sztuk, bo nie trafisz z odcieniem żeby wyglądały tak samo, co do firmy to różnic być nie powinno. Sedan compact i coupe lampy przednie mają takie same, także klosze też. Nie wiem czy się różnią z wersji z soczewką i bez, ale chyba też nie.
Części używane do E36 i E38 !!! TANIO
Opublikowano
Kupiłem helle. Na razie najważniejsze ze nie mam dziury ale w przyszłości 2 tez będę musiał wymienić bo jeden jest ładny nowy a drugi już stary i wymęczony. Roboty na ok 1.5 h. Troch utrudniony dostęp.A wszystko przez to ze w tej dużej plastikowaej osłonie śruba sie zapiekła i nie mogłem odkręcić.Musiałem kombinować jak dojść bez odkręcania tego :? I trochę mnie martwi ze klosz nie jest zupełnie dociśnięty do obudowy. Wszystko przez uszczelkę.Ale mam nadzieje ze z czasem sie ułoży