Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sorki że sie wtrące tutaj ale ma całkowicie inne pytanie do fachowców jak sprawdzić czy wiskoza jest skrecona bo mi sie wydaje ze umnie tak jest. I jak można sprawdzić czy wiskoza jest sprawna jak sie nalezy.
Opublikowano
Sprawna wiskoza pozwoli zatrzymać wiatrak przy zimnym silniku i nie pozwoli przy bardzo rozgrzanym. Jeśli wiatrak da się swobodnie obrócić przy zimnym wyŁączonym silniku to nie masz skręconego wiska na staŁe.
Opublikowano

Jak jest sprawna to na zimnym wiatrak kreci sie w miarę lekko a przy wzroście temperatury silnika zaczyna sie kręcić z większymi oporami.

W telegraficznym skrócie:

zimny - lekko

ciepły - ciężko

Opublikowano
A czy na zimnym silniku da sie zatrzymac wiatrak czy nie?? Moja wiskoza tak sie kreci na zimnym no kreci sie nawet szybko ale gdy cieply to zapitala. I nie da sie jej zatrzymac na zimnym silniku.
Opublikowano
Sprawna wiskoza pozwoli zatrzymać wiatrak przy zimnym silniku i nie pozwoli przy bardzo rozgrzanym. Jeśli wiatrak da się swobodnie obrócić przy zimnym wyŁączonym silniku to nie masz skręconego wiska na staŁe.

U mnie obrucisz wiatrak na wylaczonym silniku ale tak troszke ciężkawo. I nie da rady ją zatrzymac

Opublikowano
Jeśli dasz radę obrócić przy wyŁączonym silniku to musi dać się zatrzymać przy wŁączonym oczywiście zimnym silniku.