Skocz do zawartości

Montarz TURBINY w silniku 1,9 benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chcialbym załozyc turbine do mojego BMW compact z 99 roku z silnikiem 1,9 benzyna (tylko 105 km) czy ten silnik wytrzyma turbo !! planuje zmienic uszelke pod głowica czy to wystarczy ?? jak mam sie uporac z kolektorem ?? czy to jest wogole możliwe ??i pytanko po montarzu gdzie mógłbym to wystroic !!bo niestety w Kielcach mechanicy zabardzo nie ogarniaja tego tematu!!
Opublikowano

Na ebay.de sa kolektory rurowe pod turbosprezarke do tego silnika, cena 300-400 eur z tego co pamietam, i nie sa to chinskie wyroby (raczej) . Z tego co pamietam to jest pod tytualem kolektor do z3 1.9 ale przeciez to ten sam silnik .

uszczelke pod glowica - radzilbym zalozyc odprezajaca (grubsza) - np. firmy Cometic, lub wiem ze ludzie robia takie myki ze zakladaja 2 seryjne uszczelki .

Kto wystroi ? Np. Unitronic w Warszawie powinien sie podjac tego zadania.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]