Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Dziś czytając podręcznik "sam naprawiam bmw" przeczytałem o kolejności przewodów.Poszukałem na forum i u mnie chyba jest inaczej!Ja mam pierwsza cewke polączona z pierwzsym cylindrem,patrząc od przodu auta,drua cwkę z drugim cylindrem,trzecią z trzecim cylindrem itd.A w ksiązce jest inaczej a na forum jeszcze inaczej!co o tym myślec?moze jakiś posiadacz isa napisze jak ma polaczone przewody z cylindrami patrzaąc od przodu samochodu.Przewody mam ponumerowane.Byłbym wdzięczny za poradę i poszedł bym to poprawić:)
Opublikowano

Ja też mam ponumerowane i zgodnie z tą numeracją założone - w jakim innym celu mogły by być na nich cyfry.

A tak poza tym jakbyś miał źle założone, to by się jeździć nie dało - albo było by to bardzo trudne (np. na dwóch cylindrach).

Opublikowano
na kopółce przy gniazdach dla przewodów masz oznaczenia cyfrowe i od 1-4 i środkowy dla cewki i tak załóż jak są cyfry czyli 1 to pierwszy cylinder a 4 to czwarty cylinder
Opublikowano
Już to obczaiłem u kolegi w aucie.Wszystko mam dobrze.Zresztą gdybym ruszył glową to jakby mial żle podpięte przewody nie odpaliłbym samochodu :mad2: