Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
PANOWIE I PANIE okazało sie ze mam luzy na wachaczu przod dowiedziałem sie jak wyglonda ale nie wiem czy da sie wymienic tam wszystkie sworznie i tuleje czy nie trzeba kupic nowego wachacza bo tam sie nie wymienia jednego z nich czy sie myle mam wszystkie 3 wybite ?
Opublikowano
witam....ostatnio przerabialem ten temat u siebie, masz dwa sworznie i jedną tuleje metalowo gumową.Wszystko sie da wymienic a czy kupisz nowego wahacza czy zregenerujesz starego to od ciebie zalezy.Pozdrawiam
Opublikowano

tuleja gumowo metalowa to koszt około 30zł a sworznie różnie ale za długi jakieś 70zł krótrzy nawet 50 za wymianę każdego swożnia na prasie wołają 10zł czyli dojdzie jakieś 30zł no i własna robota z wyjęciem i złożeniem wachacza... pestka!!!

jakieś 2 lata temu wymieniałem u siebie komplet na wachaczu i zewnętrzny krótki sworzeń dali mi firmy MOOG okazało się ze po pół roku już stukał i miał luz więc tej firmy nie polecam lepiej kupić wzmocnione końcówki które są dostępne na allegro albo kupić tak jak ja w serwisie BMW w niemczech oryginał z wybitym znakiem BMW za cenę 26 euro założyłem to 3 tygodnie temu i zobaczymy jak długo posłuży