Skocz do zawartości

Problem z elektryka. Przepalajacy sie bezpiecznik.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

Od wczoraj zauwazylem dziwny problem w mojej coupe otoz po wylaczeniu swiatel i silnika nie gasnie podswietlenie deski rozdzielczej i podswietlenia tablicy. Postojowki sie nie pala a na komputerze wyswietla komunikat o spalonej zarowne podswietlenia tablicy rejestracyjnej. Po za tym bezpiecznik odpowiadajacy za elekt. szyby i centralny zamek przepala sie. Czym to moze byc spowodowane ?

Opublikowano
trudno powiedziec mi tez czasami sie ten bezpiecznik przepala,ale to raz na jakis czas,raz na pol roku.nie dojdziesz chyba ze cala instalacje przesledzisz,moze gdzies kable sie poprzecieraly np gdzies gdzie sie zginaja,sprawdz kable od klapy czesto tam sie przecieraja,albo kable od drzwi,sam niewiem ale moze to pomoze niz nic :cool2:
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
Kolego mysle ze cos ci powoduje duze zwarcie,ja mialem podobnie jak zapalilem postojowe to od razu palil mi sie bezpiecznik,pojechalem z tym do elektromechanika i okazalo sie ze zwarcie powodowal mi silniczek od tylniej wycieraczki :duh:
Bmw pewność na każdym kilometrze.....