Skocz do zawartości

Cos jest nie szczelne glowica/blok ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

moje bmw 735 ostatnio zaczelo zurzywac bardzo duzo oleju jezdze duzo i raz na dwa tygodnie dolewalem litr i zaczelo rowniez brakowac plynu chlodzacego, glowny dylemat tkwil w tym ze w listopadzie robilem glowice, potem natrafila sie awaria miski w styczniu i autko trche przestalo, jakos miesiac temu na wolnych obrotach zaczal wyswietlac mi sie komunikat oel druck motor, jakos tak, jak dodalem lekko gazu komunikat znikal, myslalem ze sa to uszczelniacze zaworow,ale robilem to ostatnio, po podniesieniu dekielka zaworow zobaczylem plamki plynu w glowicy, wiec postanowilem podniesc ja do gory(wyjac), przy wyjmowaniu srob 3 z nich byly w kawie, takim oleju z woda, 3 gniazda byly nie czyste pozostal po nich osad po spalaniu wody, czyli miedzy glowica a blokiem mam przedmuch, albo w bloku jest cos nie tak,

i teraz pytanko,

w listopadzie planowalem glowice, auto od tamtego czasu sie nie zagotowalo, glowica nie byla narazona na wysokie temperatury,

tylko po splanowaniu nie dalem jej do sprawdzenia,

i co mam teraz zrobic dac ja do sprawdzenia, od tego zaczac,

i jak wyjdzie ze glowica jest w 100% ok to jak sprawdzic blok czy wszystko jest ok,

ma ktos jakis pomysl???

a dodam jeszcze ze uszczelka pod glowice byla erlinga

e38 m62
Opublikowano
Sprawdz głowice...to podstawa.A jak wyglada uszczelka po wyjeciu...nie widac na niej sladow,ze gdzies przepusciła?
Opublikowano

debralem glowice zwarsztatu i okazalo sie ze jest peknieta pod walkiem na calej dlugosci, wiec juz nawet lepiej jej nie ratowac,

wiec teraz to zostal mi zakup drugiej

e38 m62