Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

troszkę laicki post ale muszę zapytać.

Dlaczego podczas przyśpieszania np. z 2 biegu czasami zbiera się bardzo dobrze a czasami jest lekko zmulona. Gorzej jest w momęcie gdy odrazu wcisne gaz głęboko, jeżeli stopniowo dodaje gazu to auto lepiej przyspiesza. Tak samo jeśli 2 wrzuce przy niskich obrotach... już nie będzie takiego przyspieszenia przy 3-4 tys. obr jak w momęcie gdy na 1 dociągne do wyższych obrotów.

Przy tym oczywiście rożnica na ekonomizerze (jak muli to pali więcej).

Czyżbym go zalewał ? Czy może pompa paliwka się nie wyrabia ? A może to układ zapłonowy ? Z tego co wiem to kopułka jest do wymiany.

Pozdrawiam

Było E-34 1988

Diamant Schwarz Metallisch

Zapraszam: http://www.aerograf.kalisz.pl

Opublikowano
Nie wiem jaki masz silnik 12sto czy 24ro zaworowy.Ale ja miałem kiedys podobny problem w E28.Okazało sie,ze po wyciagnieciu aparatu zapłonowego trybik na walku w aparacie miał luz.Przestawiał sie zapłon w czasie jazdy.Ale moze to byc tez pompa do kitu albo filtr juz zapchany.Daj znac jak naprawisz problem.pozdrawiam.