Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie za 100 punktow , potrzebuje wymienic lusterko w e60 , z tego co wiem to musze zdjac boczek, czy ktos to robil? Jelsi tak to ile srub sie wykręca i gdzie one się znajdują, i czy przy zdejmowaniau z zaczepow trzeba na cos szczególnie uwazac? Pozdrawiam i czekam na fachowe odpowiedzi.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
masz jedną sróbe pod zaślepka z napisem aurbag druga jest tam gdzie przychodzi uszczelka z przodu drzwi i jedna na dole drzwi poźniej podwarzasz tapicerke i ciągniesz bo jest na korkach. Uwazaj zeby nie za mocno ciągnąć bo powyrywasz kable od sterowania szybami głośnikami i lusterkiem. Nie zapomnij od odłaczeniu akumulatora bo będziesz musiał wypiąć poduszke która jest mocowana na tapicerce a nie tak jak w starszych na drzwiach
Opublikowano
Super, dzieki za info będe szukał tych śrub, widze że się orientujesz więc zapytam jeszcze o to czy jak odepne aku to czy nie pojawia sie jakies bledy albo coś w ten deseń? A druga sprawa może uświadomisz mnie jeszcze jak wyjąc wkład z lusterka?
Opublikowano
ja odpinałem kilka razy i błędów nie było...Napewno będziesz miał błąd jak nie odepniesz akumulatora i zaczniesz odpinać poduszke ba... osibiście to nigdy nie podchodze do układu SRS bez odpięcia aku. wkład lusterka wyskoczy Ci sam jak go podważysz.