Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Myslalem czyt by nie zalozyc gazu do e36 1.6 motor 91r

jaka instalacje polecaciue i jakiej firmy??

i druga sprawa o co chodzi z blosem-slyszalem cos ze tkaie cos istnieje a gdzie to sie dokladniej montuje gdzies na wezu od przeplywomierza czy jak??

Opublikowano
Daj sobie spokój z blosem,miałem najpierw drugą gen.póżniej założyłem blosa a teraz jeżdżę na sekwencji.Była dość duża różnica w osiągach po przerobieniu na blosa,niestey spalanie nie było tak niskie(być może kwestia złej reg.),dopiero po przerobieniu na sekw.prawie zapomniałem,że jeżdżę na gazie,osiągi porównywalne z benz. spalanie też.Załuż staga 300(bardzo dobra, popularna inst.).Blosa montuję się przed przepływomierzem lub za.Ja miałem(za) między przepływomierzem a przepustnicą,tniesz gumę i wkładasz pomiędzy nią blosa.
Nur bmw e32
Opublikowano
Problem w Twoim przypadku jest jeden, samochod jest juz wiekowy i kwestia jak dlugo bedziesz w jego posiadaniu. Srednio przy 10 000km rocznie sekwencja splaci Ci sie po okolo roku, potem tylko zarabiasz (uwzgledniajac oczywiscie za cena litra LPG jest dwa razy mniejsza niz litr Pb), i jakkolwiek posiadam 2generacje z ktora nie mam problemow tak polecam sekwencje. 2generacja+BLOS wyjdzie Cie kosztowo niewiele mniej jak sekwencja a bedzie okupione wiekszym spalaniem no i zawsze to ryzyko walniecia w kolektor jest. Co innago jakbys juz mial 2generacje i chcial cos z nia zrobic by auto "zlapalo oddech", ale jak chcesz zalozyc dopiero to sekwencja, w krakowie za R4 licza 2500zl i masz spokoj. BLOS ma pewne wady, najwanziejsza to jest niedopuszczony do samochodow ktore nie posiadaja gaznika, z racji braku elektronicznej regulacji dawki paliwa wiec jak trafisz upierdliwego diagnoste to bedzie lekki problem, trzeba go umiec wyregulowac zeby to ladnie hulalo, no i ktos to musi zalozyc (niby mozna samemu ale zalozyc i regulowac na czuja to cos dla ryzykantow). Sam mysle o BLOSie ale zawsze dochodze do wniosku ze nia ma co sie szarpac, nastepne auto kupie z sekwencja i bedzie, a jak nie mam problemow z 2generacja to nie bede w niej kombinowal... Pozdrawiam!
Opublikowano
samochod wiekowy ale jak w przeciagu pol roku nie bedzie z nim problemow wiekszych to dlugo jeszcze u mnie pojezdzi- maly przebieg zadbany. Na dzien dzisiejszy to tylko abs mi swieci a takto wszystko smiga jak sie patrzy :) nooo moze jeszcze to ze zamiast cieplego powietrza z nadmuchu leci letnie - w zimie bedzie problem...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
nooo moze jeszcze to ze zamiast cieplego powietrza z nadmuchu leci letnie - w zimie bedzie problem...

a silnik jaka temp trzyma? na połowie sztywno stoi?