Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przegladam ogłoszenia i czasami trafiam na auta używane z przejęciem leasingu.

Czy ktoś może mi wyjaśnić czy to jest opłacalne, bo nie bardzo wiem jak sam mam to wyliczyć.

Przykładowo http://otomoto.pl/bmw-530-d-C4444377.html

Jeśli będę chciał kupic to auto to w sumie wyniesie mnie 194 tyś zł tak ?

A kupujacy ile w tym czasie mniej więcej stracił używając to auto ?

Pytam gdyż zastanawiam się czy kupić nowe w salonie w leasingu i później też np. odsprzedać leasing, czy może kupić używane w leasingu ... no i staram się aby wyszło najtaniej i najlepiej ... :roll:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jeśli będę chciał kupic to auto to w sumie wyniesie mnie 194 tyś zł tak ?

Tak.

Generalnie mało ciekawa oferta. Dealerzy BMW mają 530d z 2006 za 170 -180 tys. I jako używki bez problemu leasingujesz. Oczywiście do spłaty wyjdzie Ci więcej.

Opublikowano
Jeżeli chodzi o leasing to nie bardzo się orientuję, ale ta konkretna oferta nie jest warta tej ceny. Tak jak Rufio napisał - dealerzy BMW oferują 530D z 2006 roku za ceny ok 180k i najczęściej bardzo bardzo bogato wyposażone. Ja zakupiłem auto w tym "systemie" (tzw. auta EX AG) i póki co jestem zadowolony i to bardzo. Pozdrawiam
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Jeżeli chodzi o leasing to nie bardzo się orientuję, ale ta konkretna oferta nie jest warta tej ceny. Tak jak Rufio napisał - dealerzy BMW oferują 530D z 2006 roku za ceny ok 180k i najczęściej bardzo bardzo bogato wyposażone. Ja zakupiłem auto w tym "systemie" (tzw. auta EX AG) i póki co jestem zadowolony i to bardzo. Pozdrawiam

EX AG to jest to samo co premium selection, czyli na www.bmw.pl z auta używane wejść i szukać serii 5 ?