Skocz do zawartości

Problem z opuszczaniem szyby!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:?: Witam wszystkich.Po powrocie z Polski do UK.Mam taki problem w mojej e39 w drzwiach od kierowcy,a w waszych od pasazera nie moge opuscic szyby.Rozebrałem boczek wczoraj i wszystko jest na swoim miejscu.Szyba opuszcza sie jakies 10-15cm i staje!Czy ktos z was miał moze podobny problem?Z góry dzieki za podpowiedzi.pozdrawiam
Opublikowano
a jak się opuści te 10cm to już wcale nie idzie dalej czy coś blokuje?? Jak wciśniesz ponownie guzik w celu opuszczenia jej dalej to też nie idzie czy poprostu musisz pstrykać guzikiem co 10cm????
Opublikowano
Opuszcza sie tylko te 10cm.Jak ponownie na dusze przycisk to tak jak bym miał opuszczone do samego konca.sprawdzilem wszystkie prowadnice szyb sa ok,linki sa na swoim miejscu.z tego urzadzenia co zwija linki dochodzi odgłos jak by sie tam cos mieliło.Myslałem ze linka mogla uledz rozwarstwieniu i wydaje taki odgłos,ale wychodzi na to ze jest ok.Nie sadze by rozwarstwiona linka mogla tak blokowac caly mechnizm.
Opublikowano
Może być pokrzywiony mechanizm opuszczania szyby. W e39 są już nowszej generacji silniczki od podnoszenia szyb i przy jakimś oporze samo sie zatrzymuje. Zrobione jest po zapewne ze względów bezpieczeństwa.
Opublikowano
nie doszukiwałbym się w uszkodzonych prowadnicach a raczej w przekładni ślimakowej w silniku gdzie odbywa sie nawijanie i rozwijanie linki na plastikowe kółko. Możliwe jest że owa linka żle się nawinęła i teraz jest poprostu zaplątana. Cóż trzeba by było rozebrać i zajrzeć. Niby jest taka możliwość ale uwaga bo linka może nam wyskoczyć wcale a potem jest duży problem z właściwym nawinięciem jej na kółko.