Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam navi philipsa (po rozszyfrowaniu opisu wynika ze jest to mk2), duzy kolorowy ekran. Mapy mam :

BMW - NAVTEQ DIGITAL ROAD EASTERN EUROPE 2008-1 "CD" version - opisana na tym forum.

plytka sie laduje, wylicza trase "probuje" nawigowac ale...

Nie umiejscawia mojego samochodu sama na mapie, tylko musze wpisac lokalizacje poczatkowa. Jak zaczne jechac, punkt na mapie sie przesuwa, ale w innym kierunku niz jade, zazwyczaj konczy sie to tak ze np. przejezdzajac z krakowa do bochni na mapie pokazuje ze jestem w myslenicach.

BMW e46 2004, nie wiem czy to wina map czy nawigacji.

Jedyne do czego doszedlem to albo mam zepsuta navi, albo mapa nie jest kompatybilna z ta navi.

Opublikowano

zapomnialem o trybie diagnostycznym komputera. Wszedlem i w opcji nawigacji przy sensorach wszedzie pisze 0, przy statusie gps: false. Gyroskop dziala.

Nie wiecie jak sprawdzic gdzie tkwi blad ? czy trzeba wymienic modul gps (jesli tak to gdzie go znalesc) a moze kable...

Sama nawigacja chyba dobrze dziala, wywala plytki jak sa bez map. A z mapami wyswietla i wyszukuje droge.

Opublikowano

Jak masz 2004, to masz MK4.

Masz problem z połączeniami kabli do anteny GPS (na 80%), 10% masz uszkodzona antene GPS, 10% masz uszkodzony moduł GPS w czytniku.

Zacznij od sprawdzenia, czy z tyłu czytnika jest dobrze podłączona antena GPS.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, ale niestety mam mk2 (moze szwab albo turcy w komisie podmienili). Nawet na nawigacji tak pisze.

Przesle zdjecia z bagaznika:

http://www.pieniny.info.pl/nawi1.jpg

http://www.pieniny.info.pl/nawi2.jpg

Na pierwszym zdjeciu z prawej strony czytnika, przylozylem kabel który "lata" i nie jest nigdzie podpiety. Ale ogladalem wszystko i nie mam pojecia gdzie go wlozyc. Dziekuje bardzo za pomoc. Chocbym chcial pojechac do zakladu ktory sie na tym zna, to musialbym do jakiegos miasta wyjechac (ale za to w korkach nie stoje:) )

Opublikowano

Witam

Wszystko jasne a potwierdzi sie to tym ze masz brak satelit i nawigowanie nie jest możliwe , do czytnika MKIV jest podpięty kabelek który to zawiera informacje z GPS i to jest tylko chyba w MKIII i MKIV . wiec ten wolny kabelek co jest u ciebie to pewno jest to.

Opublikowano
Musiałbyś uzupełnić dodatkową małą wiązką do wzmacniacza GPS i sam wzmacniacz GPS - koszt ok. 300-400zł. Proponuje Ci wymienić na MK3, a sprzedać MK2, koszt trochę wyższy, ale czytnik znacznie lepszy.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

Dzieki za pomoc. Mam nadzieje ze jak poznam lepiej samochod sam bede w stanie pomoc innym.

Juz wczoraj zamowilem mk4. A bede sprzedawal mk2.

Jesli ktos ma do sprzedania kabel tuner-> zmieniarka to prosze pisac, jeszcze tylko to jest mi potrzebne:)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Kable do zmieniarki możesz dostać u mnie - odezwij się na PW lub mailem.

Szkoda, że MK4 nie zamówiłeś u mnie :mrgreen:

Stronka