Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,znajomy ma 518i z 92 roku,auto jest wychuchane i wydmuchane(o sprzedaży ani myśli),ostatnio wpadł na pomysł,żeby zrobić swapa na 1.8is.Byliśmy nawet oglądać silnik,jest jeszcze w aucie(e30 1.8is),myślicie,że jest to dobry pomysł?Ja osobiście jeszcze nie widziałem e34 z isem :D
Nur bmw e32
Opublikowano
A ja myśle że wymienianie 1.8 na 1.8 is mozna porównać do wyskoczenia z 10 lub 11 piętra......i tak po upadku na dole nie będzie widać różnicy z którego wyskoczył.Seria 5 jest za ciężka do obu tych silników,jak już zmieniać to całe auto na jakieś z większym silnikiem.
http://gratyzchaty.pl -Giełda Darmowych Przedmiotów
Opublikowano

przelicz koszty i zastanow sie czy sie oplaca.

napewno nie bedzie to m5 - ale roznica napewno bedzie znaczna - is to dobry silnik , ladnie cignie z dolu - e30 zdrowy is moze do 100km/h nie jednego osmieszyc ...

roznica napewno bedzie .

Opublikowano
Sprzedaż auta odpada,już go namawiałem :? myślę,że nie byłoby tak żle ,osiągi powinny być na podobnym poziomie co w m20b20(a może i lepsze) spalanie napewno mniejsze.Co do kosztów,wydaję mi się,że aż tak dużych nie będzie,wiadomo kupno silnika,wkładać on będzie,stary sprzeda.
Nur bmw e32
Opublikowano

Ja popieram projekt (sam kiedyś nad takim czymś myślałem).Autko będzie oryginalne i polepszą się osiągi :) .

Tylko szukać zadbanego silnika.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Zobaczymy czy to wypali,to zależy od niego,raczej nie powinno być dużych problemów z przekładką,bo skrzynia powinna pasować,układ chłodzenia też,dyfer powinien zostać stary,nie wiem jak z łapami silnika,czy są otwory pod e34 czy trzeba wiercić i gwintować :?: ,jeżdziłem kiedyś isem w e36 i to naprawdę fajny silniczek,spalanie w trasie na poziomie 7 l
Nur bmw e32
Opublikowano
jeżdziłem kiedyś isem w e36 i to naprawdę fajny silniczek,spalanie w trasie na poziomie 7 l

Tyle to mi potrafiła spalić Piąteczka 2,0 w automacie ;) .

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
osiagi beda takie jak w e36 318is - bo masa taka sama .

jak tylko wam sie chce i macie dobrego isa na oku z calymi bambetlami to polecam...

Prawie takie same, bo kolega ma IS-a z e30 a w e36 miał on aż 4 konie więcej :mrgreen: