Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem, ponieważ ostatnio niemogę otworzyć maski. Tzn. ciągne za uchwyt do otwierania i nic, maska ani drgnie i nie odskoczy :( . I to jest tak, że czasem sie uda odrazu otworzyć a czasem musze stać przy tym 30 min ciągnąć za uchwyt, troszkę rękoma poruszać maską w górę i dół i może się uda :roll: . Dzisiaj próbowałem pod pracą i no problemo, a później w domu i lipa. Linka chyba jest dobrze, bo czuć jak stawia opór. I w czym problem :?:

Proszę o jakieś porady.

Opublikowano
mogla sie przestawic na zamku tzn na zamkach bo sa 2 moze jest cos ze sprezyna sprubuj ja wyregulowac luz sprawdz zamek jak bedzie otwieral a nie bedzie chcaial niech ktos nacisnie na jeden z nich raz prawy raz lewy jak pusci znaczy ze "zamek"

Czerwna bo??...bo szybsza xD

http://www.ctr.pl www.kamery.pl

Opublikowano

Patrzyłem w ten sposób, że ktoś ciągnął za uchwyt, a ja się przyglądałem i sprężyny od mechanizmu całe się chowały. Możliwe że jak maska jest opuszczona to wtedy sprężyny mają mniejszy ruch??

Jutro sprubuje z WD40.

Opublikowano

kolego a spróbuj przy użyciu drugiej osoby

tzn. jedna ciągnie za tą dźwignie w aucie i ją trzyma cały czas a Ty za tą co w masce jest

jestem pewien na 90% że w ten sposób otworzysz

możesz też starać się to wyregulować ale słyszałem o przypadkach że chłopaki pokręcili tymi śrubkami no i już im się maska nie otworzyła :?

Opublikowano
No właśnie jest problem. Biore WD40 ide popsikać i popatrzeć co i jak i... nic. Od wczoraj niemoge otworzyc :cry: w poniedziałek podjade do jkaiegoś warsztatu, bo już siły niemam. eh