Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wymieniłem niedawno amorki przód łączniki stabilizatorów a autko pływa jak tytanik :lol: ciężko jest go utrzymać na prostej powyżej 100 km na dodatek kierownica mi drży góra dół czy miał ktoś podobny przypadek :?:
Opublikowano

a przed wymiana amorków autko nie pływało???

Mam ten sam model co ty i powiem ci ze tajemnica mojego problemu nie były amorki ale złe dobrane opony. Na koleinach nie nosi porostu prowadzi sie wspaniale. Mam na całym samochodzie 205/60 R15 i po 2 bary w każdym kole, jak napompuje więcej zaczynają sie problemy.

Opublikowano
Ja tez mam 205/60/15 i mam 2,2 wiatru i jest ok Takze troche to dla mnie dziwne ze to przez powietrze... Najpredzej bedzie to zbieznosc wiec jedz to sprawdz usluga 50zl wiec nie majatek a jak nie to koncowki wlasnie... A jak nie no to kanal i sprawdzanie albo przeglad jak sie nie znasz Cos napewno musisz miec zepsute skoro tak sie dzieje :) pozdrawiam
Opublikowano
Ja mam opony 195 na 60 a co do wahaczy są tam jakieś końcówki wymienne czy trzeba wymieniać cały wahacz :?: Maglownica z tego co słyszałem nie powinna mieć wpływu na luzy góra dół
Opublikowano

wito_86 troche dziwne ale prawdziwe moze na gladkiej jak stol jezdni nie jest to odczuwalnie ale na koleinach ma duzy wplywa na prowadzenie auta.

Opos 137 wbrew pozorom luz na listwie w maglownicy ma doże znaczenie. Na wahaczu masz tuleje metalowo gumowe które lubią sie wybijać na naszych polskich drogach, sprawdź jeszcze sworznie wahacza przy piaście kola.

Wszystko wyjdzie co masz nie tak z autem na diagnozie. :)

Opublikowano
Jak kolega powiedział. na kanał - brecha i sprawdzić luzy na sworzniach na wahaczu i tuleje a jak trzeba to do wymiany polecam osobiście Lemforder

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...