Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, kupiłem głośniki Hertz 165mm i mam zamiar wmontować je w przednie drzwi. Ale do tego kupiłem mate wygłuszającą i całość mam zamiar podłączyć pod wzmacniacz. Moje pytanie brzmi jakie przeróbki muszą być zrobione aby głośniki były zamontowane w przednich drzwiach i żeby to dobrze grało :?: :?: :8)
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
Musisz wyciąć i przykręcić dystanse pod wymiar głośników z płyty MDF i dobrze wszystko uszczelnić i wygłuszyć matą :search:
Opublikowano
Mate mam ale rozebrałem ten jeden boczek i okazało się że mam po dwa plusy i po dwa minusy na głośnik(zbadałem i jedna para jest od sopranu i jedna od bassu) więc mam pytanie czy nie zdemontować na stałe całej plastikowej obudowy od głośnika??da to coś razem z wygłuszeniem drzwi?
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
Tak dokładnie musisz wyjąć ten śmieszny plastik i jak już pisałem zrobić coś na ten wzór z płyty mdf ale nie zamknięte. Front musi być dokładnie uszczelniony a tył otwarty , wtedy głośnik będzie "oddychał" całą powierzchnią drzwi. Kable naturalnie musisz poprowadzić nowe do wzmacniacza 2x2.5mm , wystarczy
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Więc zabrałem się do pracy, wygłuszyłem drzwi, zamntowałem wzmacniacz Blaupunkt GTA280, zrobiłem dystanse i uszczelniłem je, podłączyłem do kupy ale efekt nie jest taki jak oczekiwałem. Musze jeszcze dokładnie wyregulować wzmaka i zobacze jeszcze co z tego wszystkiego bedzie. Głośniki trzeszczą jak głośniej wezme radio a mi chodzi żeby było choć troche basu z przodu auta bo z tyłu bede montował sobie skrzynke. Ma ktoś jeszcze jakieś rady co zrobić żeby przód grał lepiej jak orginalne głośniki?? Za wszelkie porady z góry wielkie THX