Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, którzy mają coś do powiedzenia. Otóż od kilku miesięcy "nie chodzą" klapki nawiewów w mojej trójce! Stało się to nagle, bez jakiegoś racjonalnego wytłumaczenia. Mam elektroniczny sterownik z klimą (1997) - Dmuchawa chodzi bez problemu na każdym poziomie (klima też się włącza), ale do środka nie dostaje się powietrze. Wg mnie zamknięte są wszystkie klapy nawiewów a nie wiem jak ten problem rozwiązać. Może ktoś miał podobny problem ... ? Byłem u "elektroników", ale mogą zbadać temat dopiero w maju. Jeśli macie jakieś pomysły, będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Mój adres [email protected]
Opublikowano

PiotrW mam propozycję !

zdemontuj schowek i dobierz sie do filtra przeciw pyłkowego miałem podobny przypadek że ledwo co wiało na pełnym nawiewie okazało sie ze jak otworzyłem box filtra to wysypało sie z kilo liści i syfu prawie godzine czyściłem cały kanał dolotowy!na starym filtrze od klimy był rok produkcji auta wiec nikt nigdy go nie wymieniał, po założeniu nowego filtra za 55zł wszystko wróciło do normy i teraz mało grzywki mi nie urwie

Opublikowano

Niestety, wydaje mi się, że nie jest to tak banalny powód. Filterek p-pyłkowy był wymieniony. Tu chodzi o to, że nie ma żadnego sterowania klapami nawiewu. "Ręcznie" otworzyłem klapkę nawiewu na szybę, żeby dało się w ogóle jeździć a reszta jest zamknięta !!! Być może jest jakieś urządzenie (poza sterownikiem w desce), które ma coś "do powiedzenia" przy przełączaniu kierunków nawiewu.

CZEKAM Z NADZIEJĄ NA POMOC.