Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałem sie dowiedzieć czy lampke oświetlenia kabiny z E39 można zamontować w E36, bo te z E39 mają taki fajny bajer w postaci dwóch diód, które robią fajną poświate w czasie jazdy gdy jest ciemno. Tylko nie wiem, czy wymiary lampki będą te same i czy te diody muszą mieć jakieś dodatkowe przewody zasilające. Jak się ktoś orientuje to prosze o odpowiedź. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam.
Opublikowano

:) to się nazywa "światło orientacyjne" ...też mi się ten wcisk podoba, myślę też taki patent zrobić, ale inną drogą tzn. precyzyjnie samemu włożyć te dwie diody w klosz lampki doprowadzić kable. Takie diody 'punktowe' można kupić w elektronicznym sklepie, są żółte ale świecą pomarańczowym światłem. Ogólnie nie mam na to czasu, ale robiłem już drobną próbę i jak się wmontuje w klosz te diody to będzie dobrze oświetlać część deski i wokół gałki.

Nie wiem jak skonstruowana jest obudowa lampki od E39 ...ale może sprawić większe problemy z jej precyzyjnym zamontowaniem.