Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem ,wiem temat walkowany z milion razy, ale mam nadzieje ze ktos mi pomoze. Otóz moja bunia która powinna miec 150 kuników, ciagnie gorzej niz fury 100 konne(tak na oko). Spadek mocy jest wiec bardzo duzy. Na forum znlazlem m.in taki temat:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=29414

Czy to moze byc zrodlem moich klpotow? Dodam jeszcze ze mam gaz i na gazie faluja mi obroty(nie wazne czy cieply czy zimny), na benzynie jest ok. Moc jest slaba na calym zakresie obrotow. Co moze miec wplyw na tak dramatyczny spadek mocy? Co powinienem sprawdzic najpierw? Ps. da sie sprawdzic czy przeplywka ma odpowiednie wartosci jakims urzadzeniem?(nie komputerem)

Opublikowano

Jesli na benzynie moc jest ok, to masz odpowiedz na 90%, ze to gaz.

Masz na 'srubke'? - jesli tak to pewnie za bardzo przykrecony, do jazdy 'ekonomicznej'.

A tak poza tym:

- zuzyty reduktor (zestaw naprawczy)

- filtr lpg

- filtr powietrza

- szczelnosc

Jaka masz instalacje lpg?

Mi tez faluja obroty, i sie nawet za to nie zabieram, bo pozatym chodzi ok.

Na upartego to pewnie silniczek krokowy.

Odepnij sobie przeplywke i zobacz czy dalej bedzie mial mula na lpg czy tez zniknie.

Jesli masz lpg - nie sekwencje, to wypnij wszelka elektronike - nie sprawdza sie.

To tyle narazie :)

Pozdrawiam
Opublikowano
Dzikeki za odpowiedz, ale nie zrozumielismy sie :D . chodzi o to ze na benzynie nie faluja obroty. Ale moc i na tym i na tym jest identyczna - czyli lipna. Mam sekwencje. Czyli co mam w takim przypadku zrobic jako pierwsze, odpiac przeplywke? I ewentualnie pozniej szukac innych usterek?
Opublikowano
Jesli masz sekwencję to jesli sie nie mylę, to komputer od gazu pobiera dane z kompa auta , wiec szukałbym pczyczyn gdzies indziej a nie w instalacji, sonda przepływka, moze zapchany kat...itp, i wymień filtr powietrza tak apropos również