Skocz do zawartości

wpadł plastik do wlewu paliwa, co teraz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam następujący kłopot, dziś w trakcie tankowania jakimś cudem wpadł mi do środka do wlewu ten plastik, który zamocowany jest na wewnętrznej stronie klapki. Plastik ten służy do zawieszenia na nim korka w czasie tankowania. Nie mam pojęcia jak to się stało, plastik musiał się w jakiś tajemniczy sposób poluzować i w momencie odkręcania i wyciągania korka musiałem o niego jakoś nieszczęśliwie zahaczyć... :cry2: W każdym razie wpadło toto do środka, próbowałem wyjąć to takim półmetrowym chwytakiem, ale bez szans, wpadło na pewno głębiej. I teraz pytanko, czy coś się może poważnego stać? Poza ewentualnie zawieszeniem pływaka od paliwa....? Czy jest sens demontować pół auta żeby to g...wno wyjąć?
Opublikowano
pol auta to nie tylko rure wlewu ja bym to usunąl, to ciekawe jak żes to zrobil
Opublikowano
I co mu da wyjecie rury? Pod siedzeniami lub w bagażniku jest dostęp do pompy i pływaka i możesz tam szukać go ale nie wiem czy znajdziesz ponieważ w baku sa jakieś przegrody itp.
Opublikowano
do zbiornika to mu na pewno nie wpadło siedzi w rurze
Opublikowano
w zbiorniku jest siatka jak w niektórych lejkach nie przepuszcza wody ani inego syf.
Opublikowano
  • Autor
w zbiorniku jest siatka jak w niektórych lejkach nie przepuszcza wody ani inego syf.

czyli spoko?

Opublikowano
W pompie paliwa jest też siateczka że nawet ziarenka piasku się nie przedostaną.
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mozesz tak jezdzic nic sie nie stanie - ale pomyslec ze wsrod nas sa jeszcze takie zdolne osoby :mrgreen:

Sprzedam e90 320d 163km , wiecej info na PW

http://files.tinypic.pl/i/00648/l0zon5mzpefi_t.jpg