Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolegöw! mam tez taki problem jak kolega auto czasami poprostu nie odpala.I jest tak na cieplym i zimnym silniku.Ostatnio sie wkurzylem zrobilem 600 km bylem w niemczech za 5 minut odpalam auto a tu nic......sprawdzilem swiece mam 5 padnietych 1grzeje ALE teraz 7 dni pali znowu bezproblemu.Czy diesel w 530d e39 zawsze podgrzewa swiece nawet jak jest cieply silnik albo zalezy to od temperatury zewnetrznej.Z göry dziekuje za pomoc i pozdrawiam kolegöw beemowcöw.....
W...x jest... x razy lepiej...
Opublikowano
a jak to sie ma do tego czujnika i odpalania razem bo nie za bardzo rozumie.jak to dziala i dlaczego u mnie nie dziala?
Opublikowano
sprawdź rozrusznik w pierwszej kolejności. Mnie kiedyś w e39 w ASO wymienili czujniki, świece i coś jeszcze, a była to wina rozrusznika. W dieslu do zapłonu najwazniejszy jest rozrusznik. Może mieć zatarte łożysko i nadal będzie kręcił. pozdrawiam
Opublikowano
ale z lozyskiem jest tak albo jest dobre albo zatarte.wiec auto pali albo nie pali wcale a u mnie jest tak miesiäc pali a nagle 1 raz nie i jeszcze co smieszne to na zimnym i goräcym silniku sie zdarza.swiece mam padniete ale to chyba nie to.jak zrobie 100 km silnik zgasze i znöw odpalam swiece nie podgrzewajä paliwa a on nie chce odpalic.........buuuuuu nastepnym razem chyba sprawdze czy nie ma pecherzyköw powietrza w wezu paliwowym.ale wätpie zeby tak bylo.jesli uklad jest nieszczelny to zawsze musialo by tak byc a nie raz w miesiäcu.a po drugie w 5 minut nie dostanie sie powietrze do ukladu-wiesz o co chodzi.Bo ja juz sam nie wiem o co chodzi.....