Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, chciałbym skonsultować z Wami następującą sprawę, wydaje mi się, że cholernie głośno chodzi u mnie w aucie klimatyzacja. Dziś wysiadłem z samochodu nie wyłączając ani silnika ani klimy, zaskoczyło mnie donośne buczenie - to chyba wiatrak klimatyzacji? Dodam, ze jak ją wyłączyłem, to buczenie po chwili ustało, więc to chyba wiatrak? Wewnątrz auta tego nie zauważałem, ale teraz wydaje mi się :jawdrop: , że słyszę to bardzo wyraźnie. I stąd pytanko - czy tak jest również w Waszych autach? Czy coś jest nie tak? Dziś było mocno gorąco, klima musiała pracować bardzo wydajnie...
Opublikowano
U mnie chodzi także głośno. Jak nie mam włączonego radia i nawiew jest na niski ustawiony to czasami zdarza się, że słyszę jak "startuje" ;)
Opublikowano
Jak włączam klimke na postoju i wolnych obrotach, silnik zaczyna ciężej pracowac i dokładnie słyszę włączającą się klimatyzację.
Opublikowano
Jak włączam klimke na postoju i wolnych obrotach, silnik zaczyna ciężej pracowac i dokładnie słyszę włączającą się klimatyzację.

normalny objaw

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam podobnie: mi też klima buczy czasem nawet słychac to tak jak matyr opisałeś, ale obstawiałbym raczej na rolkę napinającą pasek od klimy - w tygodniu to sprawdze to i dam znac co wyszło