Skocz do zawartości

Jak wyciagnac zbiornik od plynu wyrownawczego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proponuję wyciagnąc chłodnicę będzie łatwiej, nie wiem czy się da wyciagnąc w ogóle. Wiem, ze jak się rozglądałem za nową chłodnicą to sie orientowałem czy mozna kupić sam zbiorniczek. Kupiłem nową chłodnicę do 523i ale wraz ze zbiorniczkiem, więc nie wiem czy jest wymienialny. Zalezy który rocznik w 1996 roku tak jak u mnie wystepuje wraz z chłodnicą, wiec chyba nie wyjmuje się, ale sporóboj, niech koledzy się wypowiedzą.
Opublikowano
jak jest z chłodnicą to bez sensu bo musiałbyś porozginać obudowę chłodnicy co spowoduje jej rozszczelnienie. I nawet po założeniu drugiego zbiornika nie zdołasz pozaginać blaszek tak aby była na 100% szczelna. Ja bym sie w to nie bawił.
Opublikowano

sam zbiornik to tylko wykręć te dwa wkręty które widać przy odpowietrzniku i zdejmniesz taką małą plastykową obudowę

a zbiornik podważ jakimś wielkim śrubokrętem i wylezie do góry

ale jak kapie w tym miejscu to i tak nic nie zrobisz bo pewnie masz spękaną wanienkę zamykającą chłodnicę od strony tego zbiornika