Skocz do zawartości

Wymiana łapy trzymającej silnik (poduszka pod silnikiem)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam na pewno ktoś z was wymieniał poduszkę pod silnikiem, chodzi mi z prawej strony, jak i czym podnieść silnik, bo muszę wymienić całą łapę, bo mi pękła mógłby ktoś to opisać, żebym nie wykręcał przez przypadek rzeczy, które nie muszę. Mam model 318 tds, ale podejrzewam, że w każdej e36 jest tak samo
Opublikowano
nic widzę, że każdy streże tajemnicy jak wyminić poduszkę pod silnikem i jak podnieść silnik, idę sam coś tworzyć do garażu
Opublikowano

Mnie to robił znajomy - zapłaciłem 30 zł za wymianę- koszt samej łapy silnika na serwisie ok. 90 zł - nie ma co się bawić w używki(średnia cena 80 zł).

Z tego co wiem, przy wymianie trzeba uważać na zbiorniczek płynu do wspomagania, a dokładnie na węże. Będę dzisiaj u tego znajomego(wstąpię bo ma mi obliczyć koszt zaprawek lakierniczych) spytam jak to dokładnie robił - jutro napiszę co i jak z tą wymianą

masqo