Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na wstępie chciałbym się ze wszystkimi forumiwiczami przywitać.

Niedawno kupiłem pierwsze moje BMW ,dotąd jeżdziłem Mercedesem W210.

Mam problem z wyjęciem panelu radia BMW Bussinesw e39 celem naprawy pixeli . Wiem że temat wałkowany natomiast postępując wg wskazówek i próbując wyjąć je zapomocą Torxa 10 pod gałką głośności nie osiągnęłem sukcesu ,panel nie chce odskoczyć,mało tego srubka lub tak naprawdę kształtka z otworem na torx wleciała do środka i został sam otwór mimo bardzo delikatnego podejścia do tematu .W zwązku z powyższym mam pytanie czy można temu zarazdzić , gdzie podważyć jak wygląda ten mechanizm blokujący -może uda się jakos odpowiednio dogiętym małym śruboktętem ? Gdzie na obwodzie bocznym panelu radia występują zamki?

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję :worried:

Opublikowano

u siebie za 1000 razem udalo mi sie wyjac radio sposobem torxa

najszybciej bedzie podwazyc srubokretem plaskim z lewej strony i wyjac na chama

materialy sa dobrej jakosci wiec nawet ich nie uszkodzisz:) (probowalem sam pare razy wiec wiem co mowie:))

Opublikowano
Takteż poczyniłem ,tępym nożem obiadowym z zastawy i udało się!!! Oczywiście jak go wsadzałem między tapicerkę a panel szyby mi zaparowały ze strachu ale rzeczywiście materiał deski jest miękki i powrócił ładnie. Dzięki za podpowiedz,pozdrawiam!!