Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z zamkiem w mojej coupe, mianowicie nie da się go otworzyć ani z zewnątrz ani wewnątrz. (tak jakby zatrzask nie odbijał) da się jakoś manualnie otworzyć ten zatrzask zamka?? lub wogóle rozbroić zamek nie uszkadzając przy tym drzwi?? Prosze pomóżcie :(((
Opublikowano
tzn jak do środka?? tak, centralny zamek działa więc mogę wejść drzwiami pasażera, a jeśli chodzi o drzwi to zdjełam boczek i jakiś tam dostęp do zamka mam
Opublikowano
Po pierwsze proponuję użyć jakiegoś środka smarno-penetrującego,np.WD 40,celem przesmarowania być może zapieczonego mechanizmu klamki.Wlać go przez otwór kluczka w bębenku zamka i poruszać klamką.Jeśli nie ustąpi,to zdecydowanie polecam wizytę u znającego się na rzeczy mechanika,bo demontaż i ponowny montaż klamki we własnym zakresie jest nie lada zabawą.Mam nadzieję,że to jakaś drobna usterka i bez tego się obędzie.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg