Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłopaki zwracam się do Was z zapytaniem, czy wiecie może co dolega mojej ślicznej....nie wiem czy to cos poważnego, ale z pewnoscią bardzo denerwujące!! Od jakiegos czasu w okolicach deski rozdzielczej słychać jakieś dziwne cykanie/stukanie - w sumie to nie wiem jak to określić...po naciśnieciu sprzęgła hałas ustaje.....nie wiem czy to może być od linki prędkościomierza (nie wiem, czy jest linka czy jest elektryczny :roll: ). wiecie może czym to jest spowodowane i czy powinnam zacząć sie martwić...może po prostu jakiś element gdzieś się poluzował i zostaje wprowadzony w ruch wywołując jakieś dziwne wibracje......
Opublikowano

Aga, w twoim aucie nie ma żadnej linki od prędkościomierza.

posłuchaj dobrze skad dochodzi ten chałas ,dotknij reką licznik i spróbuj wyczuć jakieś wibracje powiązane z tym chałasem!

spotkałem sie w takim samym modelu z trzaskającym przekaźnikiem w licznikach z tym że działo sie to przez parę sekund po uruchomieniu silnika a potem przechodziło

Opublikowano
Dzięki Gracuś! Hałas pojawia się nie zaraz po odpaleniu auta, tylko juz po jakims czasie jazdy - zywkle przy większej prędkości i po wcisnięciu sprzęgła na chwile ustaje - na poczatku miałam wrażenia jakby wiartaczek od nawiewu nawalił - taki zbliżony dźwięk...ale jednak nie...spróbuję zrobić tak jak radziłeś - może cos więcej się wyjaśni.....