Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc Chlopaki.mam maly chyba problem z moja skrzynia,a moze to poczatek problemu.otoz! niewazne czy zimna czy rozgrzana,no moze jak rozgrzana to ciszej rzezoli,ale caly czas ja slychac tak,jakby tlumnik dzwonil :( .... i co jeszcze,od czasu do czasu w kabinie czuc delikatnie jakby olej byl przepalony,cos takiego.Hmm czyzby to juz koniec skrzyni,czy to cos innego??pozdrowionka
Opublikowano
olej jest ,wlany jakies 2 tys temu,filtr wymieniony,olej zalany dosc dobry litr kosztowal jakies 100 zl,takze jesli chodzi o to to jest ok.myslalem,ze po wymianie cos sie zmieni a tu dalej to samo :( i kurcze niewiem jak to dlugo bedzie jezdzilo...zalamany jestem trochu,bo silnika nic nieslychac a skrzynia jak dziurawy tlumnik ...yhmmm
Opublikowano
Może to faktycznie od rury wydechowej, ktoś coś pisał że kolektor jest podwójny i wewnętrzna rurka lubi się luzować wtedy na zimnym rzęzi a na ciepłym troszkę mniej. Jak doszedłeś do tego ze to skrzynia? A olej przepalony może pochodzić z zimeringu na wale korbowym wtedy olej ścieka prosto na wydech (jak u mnie, zimering juz posiadam, 60 zł kosztuje, tylko wymienić)
CB: 161BD221
Opublikowano
z olejem faktycznie moze masz racje to dzieki za info,a z ta skrzynia,to bylo tak: jak bylem na wymianie oleju,mowilem gosciowi od BMW ze cos dziwne dzieki slysze wlasnie tego `owego tlumnika`,powiedzial ze to cos ze skrzynia sie dzieje,niewytlumaczyl mi dokladnie cos jest grane,wymienil olej i tyle.olej przed wymiana byl ciemny,no widac bylo,ze dawno juz niewymienial go nikt wczesniej.wymienil i dalej to slychac..niechce kurcze jakis niespodzianek na trasie ze stane i dlatego sie jej obawiam,a moze niepotrzebnie...DRECZY MNIE TA SKRZYNIA :mad2: ...