Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich klubowiczów.Mam pytanko dotyczące skrzyni biegów.Otóż szykuje się wymiana mej wysłóżonej{400.000km} posiadam bmw 525i e34 v12 m20 mam okazje kupić za rozsądnom kwote skrzynie z takiego samego modelu lecz silnik 2.0 12v m20.Pytanie dotyczy parametrów owej skrzyni czy są podobne czy się znacznie różnią lub są takie same?Serdecznie dziękuje i proszę o pomoc.
Opublikowano
A po czym poznajesz że twoja nadaje się juz do wymiany ? U mnie ostatnio zauważyłem że jak przeciągam go do wysokich obrotów (kolo 5tys) to przy zmianie biegu zdarza się chrupnięcie. Najczęściej z 1 na 2 i raz z 2 na 3. Ogólnie zdarzyło mi się to ze 3-4razy więc narazie nie panikuje ale zaczynam się interesować ;) Pozdro

Było E-34 1988

Diamant Schwarz Metallisch

Zapraszam: http://www.aerograf.kalisz.pl

Opublikowano
Jak jóż pisałem ma przejechane 400.000 km a objawy to;po odpaleniu silnika na biegu jałowym słychać chrobotanie łożyska na wałku atakującym następnie z lekkim oporem podkreślam zakarzdym razem wbija się drógi bieg oraz podczas jazdy na pierwszym biegu słychać głośną prace skrzyni żeby niebyło posiada stan oleju i co najgorsze podczas jazdy czuć pod pedałem sprzęgła znzczne wibracje nie są to wibracje łożysk w kołach ani zle wywarzonych kół.Sądze iż do wymiany są wszystkie łożyska skrzyni oraz cała choinka a to bardzo kosztowny remont.