Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od paru dni mam problem z bledem wyskakujacym podczas ruszania. Wyskakuje mi 'BOOTLID OPEN' . Wyciagnelem elektryczny modul od otwierania klapy i po podlaczeniu pod zasilanie silniczek znajdujacy sie w nim normalnie kreci. Probowalem tez ruszac z wcisnientym przyciskiem ktory znajduje sie w nim bo wedlug WDS to on odpowiada za rozpoznanie klapy jako zamknientej i rowniez bez rezultatu, nie wiem jak pozbyc sie tego ani tez nie jestem pewnien czy jest sens kupowac nowy modul. Prosze o rade!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja miałem kiedyś podobnie,ale u mnie pękła taka sprężynka co jest w zamku i nie dociągało dobrze i wywalał błąd.Dałem nowa sprężynkę (samoróbka ) i jest ok.
Opublikowano

Tzn. chodzi ci o ta sprzezynke ktora znajduje sie w owym module (taka miedziana) ?

U mnie problem jest jescze tego typu ze jesli modul jest podlaczony tak jak byc powinien ,po wcisnieciu guzika w srodku samochodu slychac jakies pykniecie kolo schowka z przodu ale silniczek sam w sobie nie chce sie krecic. Krecic sie jedynie jak podlacze go pod zasilacz w domu. I tu powstaje pytanie czy to napewno to jest zepsute :doh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tzn. chodzi ci o ta sprzezynke ktora znajduje sie w owym module (taka miedziana) ?

U mnie problem jest jescze tego typu ze jesli modul jest podlaczony tak jak byc powinien ,po wcisnieciu guzika w srodku samochodu slychac jakies pykniecie kolo schowka z przodu ale silniczek sam w sobie nie chce sie krecic. Krecic sie jedynie jak podlacze go pod zasilacz w domu. I tu powstaje pytanie czy to napewno to jest zepsute :doh:

Nie.Chodzi mi o sprężynkę w samym zamku.Wiem że była zmiana tego mechanizmu i nie wiem czy my mamy takie same.

Opublikowano
Aha... czyli innymi slowy, czojnik otwarcia klapy znajduje sie nie w owym module lecz w samym zamku.... lece sprawdzic i wielkie dzieki za podpowiedz!
Opublikowano
Wciaz nic. Obejralem ten zamek wszystko dziala w nim tak mi sie wydaje jak nalezy. Moze jakies pomysly ???? Moze ktos wie jak zrobic zeby tego bledu pozbyc sie calkowicie nawet jesli klapa bedzie otwarta???
Opublikowano

Witam!

Mikrowyłącznik w zamku podaje masę. Jak to rozbierzesz to możesz podać masę na krótko i sprawdzić, czy nadal jest błąd.

Pozdro!

Opublikowano
Wiec krotko mowiac trzeba wyjac zamek calkowice i go rozlozyc. Moze mozna zrobic to bez wyjmowania zamka tzn, jest on podlaczony kostka do ktorej ida trzy kable. I tu jest pytanie jaka kombinacje obrac? czy moze tez nie jest to wykonalne z odlaczonym zamkiem??