Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Pisze bo ostatnio chciałem sprawdzić ile moja betka pojdzie rozpedziłem ją do 185km/h na trzecim biegu( dodam że skrzynia automat/tiptronic) i co się potem okazało jak wrzuciłem czwórke że betka tak jakby stała w miejscu doszła z wielkim trudem do prawie 200km/h i nic nie wiem czy to może jakiś ogranicznik może ktoś z was wie co może być za problem

Pozdrawiam forumowiczów i z góry dziękuje :D

Opublikowano
Prędkość max 728 wynosi 225kmh,auto przy dużych prędkościach(większe opory) nie rozpędza się tak szybko jak na 1 czy 2 biegu,myślę,że jak byś poczekał chwilkę :wink: osiągnął byś prędk.max.
Nur bmw e32
Opublikowano
A ja myślę że jest coś nie tak bo czekałem dłuuuuższą chwile a autko nic dodam jeszcze że autko przy prędkosci prawie 200km/h na piątym biegu miało 4500 obrotów mi się wydaje ze chociaż do tych 6000 powinna ciagnać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pociągnie do 6000 jesli masz sprawne sondy lambda, drożny wydech (katalizator), działające elektronike jak przepływomierze czy inne czujniki.

A tak prawdopodobnie coś jest nie tak i nie masz 100% mocy, co jest zrozumiałe biorąc pod uwagę wiek auta (jak dla mnie to i tak lepiej niż np diesel o tym samym roczniku, bo jak tam coś jest nie tak z turbo, jego sterowaniem, wtryskami czy czujnikami to już jest kaplica).