Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zastanawiam się nad instalacją lpg silnik 2l oznaczenie m52 chodzi mi o to jaką instalcje (firma) polecacie i ile moze kosztowac ?

jaki zakład w częstochowie lub okolicach polecacie?

z jakim wydatkiem musze się liczyć

Opublikowano (edytowane)
Ja do mojej 328 założyłem instalację BRC. Jestem bardzo zadowolony, jeździ bez problemów, osiągi takie same jak na paliwie, spalanie 13-14l w mieście, na trasie schodzę do 10,5l/100km. Wlew w klapce i butla w kole. Gwarancja 2 lata bez limitu kilometrów. Kosztowało to mie 4000zł. Edytowane przez Piona
Opublikowano
Również polecam BRC. Nie widziałem żeby coś u kogoś było nie tak z tą instalacją. STAG i KME to jak komu się założy. Same graty do BRC wyglądają o niebo lepiej od staga i KME.
Opublikowano
porozmawiam z gazownikiem z resztą to mój klient w firmie więc myślę że fuszerki nie odwali, powiedział że wiele razy zakładał LPG do silników typu R6 i że będzie git
Opublikowano
Tu nie chodzi o to, że to jest silnik R6, ale myślę, że problemem jest vanos. Ciężko te proste sekwencje dobrze do niego dostroić. BRC ładnie się dostraja, mniej pali i jest bardziej bezawaryjna, więc ten 1000 w różnicy kosztów montażu szybko się zwraca. Ale rób jak uważasz.