Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zauważyłem ostatnio że siadła mi prawa strona (tył) stoi jakieś 2 cm niżej niż lewa :? Co to może być :?: Dodam że mam sedana i że jak jadę po nierównościach nie (dziurach) to wydaje taki dźwięk jak by jakieś gumy się obcierały o siebie odgłos

dochodzi z tej właśnie oberwanej strony.... Czy już ktoś się spotkał z takim czymś :?:

Opublikowano
sprawdz moze ktoras sprezyna jest peknieta...moze wjechales w jakas dziure i amorek Ci poszedl...zacznij chyba od tego...
B M W
Opublikowano
Z tyłu na amorkach są gumowe odboje.Czasami osłona amortyzatorów też jest gumowa.Górne mocowanie amorków też jest na gumie tak jak osłony śrób mocujących.Stawiam na to że masz skrzywiony amortyzator lub śróba mocujaca sie poluzowała.Możliwe tez jest ,ze masz do wymiany sprężyne i amor.
Opublikowano
A więc sprawa wygląda tak podniosłem dzisiaj obie strony lewą i prawą na lewarku sprężyny całe a amorki nie wiem? wyglądają na całe jak opuściłem lewą stronę to kasta wróciła do swojego dawnego położenia a ta prawa zarwana strona została w górze po opuszczeniu lewarka :duh: Kawałek się przejechałem i znowu jest tak jak było czyli dalej minimalnie jest ta prawa strona zarwana Czy to będzie Amortyzator :?:
Opublikowano
Dodam jeszcze że jak przejadę przez próg zwalniający przy 20 km to przód pięknie przejdzie a tył podskakuje. Tył jest o wiele twardszy niż przód czy tak powinno być :?:
Opublikowano
No to napewno amortyzatory.Koszt do 300 zł zalezy jakie amorki chcesz.Mozesz sobie tez sam je wymienić.Mi to zajeło 2 godziny bo wymienialem pierwszy raz i nie zabardzo wiedzialem co i gdzie.Pozdrawiam