Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zostałem szczęśliwym posiadaczem e39 z 99 roku. W podłokietniku jest telefon ( NOKIA 3110 ). Telefon działa - da się dzwonić, odbierać, komputer czyta książkę tel, wycisza radio itp. Problem tkwi w zestawie głośnomówiącym - nie porafię go włączyć ! Jak dzwonię to mogę rozmawiać tylko przez słuchawkę, natomiast nie potrafię przełączyć dźwięku na głośniki.

W związku z tym dwa pytania:

1. Czy to możliwe, żeby był telefon bez zestawu głośnomówiącego

2. Jeżeli mam zestaw głośnomówiący, to jak się go używa ?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam,

Flopik

Opublikowano

1. Możliwe.

2. Albo kierownica multimedialna (przycisk z "mordką"), albo MID lub komputer z nawigacją - tam trzeba szukać opcji telefonu i próbować go uruchomić bez ruszania słuchawki.

Opublikowano

Nie uściśliłem - nie mam nawigacji, mam radio i bord. Przycisk z mordką na kierownicy jest - jak go naciskam to nic się nie dzieje.

Jak sprawdzić czy jest zestaw głośnomówiący czy nie ?

Opublikowano
Przy bordzie jest przycisk "Tel" - ja go nacisnę to mogę wybrać numer ( z książki i normalnie ) , wysłać SMSa. Ale nie ma tam nic o żadnym "lautsprecher". Dalej stoję w miejscu.
Opublikowano
Przy bordzie jest przycisk "Tel" - ja go nacisnę to mogę wybrać numer ( z książki i normalnie ) , wysłać SMSa. Ale nie ma tam nic o żadnym "lautsprecher". Dalej stoję w miejscu.

No to wybierz jakiś numer i i go kliknij (najlepiej przy głośno włączonym radiu) i zobacz co będzie się działo...

Opublikowano
Jak go wcisnę to wycisza radio, wybiera numer ( łączy się ) i tyle - można rozmawiać przez słuchawkę...
Opublikowano
To zrób tak - wciśnij na kierownicy guzik R/T, na wyświetlaczu pod zegarami powinny pokazać się numery (albo imiona) z książki tel., wybierz któreś strzałkami góra/dół i kliknij "mordkę" (wszystko na kierownicy) - czekaj czy usłyszysz sygnał wywołujący albo rozmówcę... Ale nie podnoś słuchawki!
Opublikowano
Ja mam też tel i głośnomówiący aktywuje się przez wybranie nr z MID. A jak wysyłasz SMSy bo do tego akurat nie doszedłem????
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
Mam małe pytanko. Czy da się zmienić język babeczki od wybierania głosowego itd. Mam niemiecki chciałbym angielski? dodam że wszystko inne mam po angielsku tzn. nawigacje, monitor, OBC.

A jak zmieniasz w ustawieniach to się coś dzieje?

Opublikowano
Mam małe pytanko. Czy da się zmienić język babeczki od wybierania głosowego itd. Mam niemiecki chciałbym angielski? dodam że wszystko inne mam po angielsku tzn. nawigacje, monitor, OBC.

nic się nie dzieje (słuchawka tel. jest po polsku, OBC po angielsku, monitor po angielsku, babeczka w nawigacji gada po angielsku, nawigacja jest po angielsku, wybieranie głosowe oraz sterowanie głosem nawigacji po niemiecku)

Opublikowano

nic się nie dzieje (słuchawka tel. jest po polsku, OBC po angielsku, monitor po angielsku, babeczka w nawigacji gada po angielsku, nawigacja jest po angielsku, wybieranie głosowe oraz sterowanie głosem nawigacji po niemiecku)

Dobra, ale jak zmienisz na inny język to czy wszystkie się pokrywają? Czyli czy masz wtedy wszystko w jednym języku (jakimś tam)? I napisz jeszcze jakie masz języki do wyboru. I napisz proszę czy coś grzebałeś przy sofcie czy masz oryginalny.

Opublikowano
Witam.

Zostałem szczęśliwym posiadaczem e39 z 99 roku. W podłokietniku jest telefon ( NOKIA 3110 ). Telefon działa - da się dzwonić, odbierać, komputer czyta książkę tel, wycisza radio itp. Problem tkwi w zestawie głośnomówiącym - nie porafię go włączyć ! Jak dzwonię to mogę rozmawiać tylko przez słuchawkę, natomiast nie potrafię przełączyć dźwięku na głośniki.

Pozdrawiam,

Flopik

Mozliwe ze nie ma wmonotowanego modulu glosno mowiacego w Twoim samochod , albo jest cos uszkodzone. Z ktorego roku samochod? Mikrofon znajduje sie pod lusterkiem, masz takie "krateczki" kolo lusterka w podsufitce ?

Modul do telefonu jest niezalezny od nawigacji, czytaj jezyka nawigacji, tak samo jak np jezyk pod zegarami(np w e39). Odpowiadajac na pytanie jezyk pewnie da sie zmienic w tym module telefonicznym podpinajac sie pod samochod na np j. angielski, analogicznie jak jest w przypadku zmiany jezyka pod zegarami(czyli w navi mozna ustawic j.angielski, a pod zegarami zmienic np na j.hiszpanski)(5defaultowo jezykow). Niestety wybierania glosowego nie posiadam, chyba ze jest uszkodzone albo nie mam aktywowanego i nie wiem tez do konca jak to sprawdzic(wg instrukcji przytrzymujac dlugo mordke powinno uslyszec sie "beep" nastepnie wypowiedziec "dial" itd. Niestety u mnie po przytrzymaniu "mordki" wybiera mi ostatnio wybrany numer telefonu.

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

baner.gif.01835ac6b13a026299cdbad66eaa101f.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano
Witam.

Pozdrawiam,

Flopik

Mozliwe ze nie ma wmonotowanego modulu glosno mowiacego w Twoim samochod , albo jest cos uszkodzone. Z ktorego roku samochod? Mikrofon znajduje sie pod lusterkiem, masz takie "krateczki" kolo lusterka w podsufitce ?

Mam krateczki - rozumiem, że coś jest uszkodzone albo jakiś bezpiecznik ? Albo po prostu mój samochód uznał, że nie będzie ze mną gadał...

• 5 tygodni później...
Opublikowano

witam

chcialbym sie podpiac do tematu.

czy jest osoba na forum ktora ma 530d z 02 roku, oraz posiada telefon nokia 6310 ? mialbym pare pytan odnosnie w/w telefonu.