Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczow a odnosnie mojego problemu jest taki:od jakiegos czasu zaczyna przegzewac mi silnik bylem raz u mechanika wymienil mi plyn chlodniczy na jakis czas byl z tym spokoj az do wczoraj kiedy silnik zaczal maksymalnie sie przegrzewac wrecz byl zagotowany:)wskaznik byl na maksa na czerwono zgasilem silnik odczekalem chwile ale zaraz znowu zaczal sie przegrzewac,Bylem u mechanika i mowil ze to moze byc cos od uszczelki albo peknieta glowica sam zreszta nie mam pojecia heh mial ktos moze podobny problem i wie moze czym to moze byc spowodowane??Smilei najwazniejsze jakie bylyby tego koszta np wymiany samej uszczelki albo jesli glowica jest peknieta??Smilez gory dziekuje i pozdrawiam
Opublikowano
Ja tez stawial bym na termostat byc moze ze jest przyciety i plyn chodzi caly czas na malym obiegu dlatego bardzo szybko sie grzeje.... :worried:
Bardzo Mądry Wybór
Opublikowano

jeżeli nie chcesz niepotrzebnie wydawać pieniądzy to spuść plyn z chlodnicy i wykręć termostat - potem wrzuć termostat do wody i podgrzewaj z termometrem (skala taka przynajmniej do 100C) jak będzie się otwieral to ok...

radzilbym jednak nie bawic sie i kupic taki termostat za 70zl na allegro wymienic i sie okaze

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!