Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pewien problem,cos mi stuka w silniku i nierowno chodzi na wolnych obrotach.pojechalem do pierwszego lepszego mechanika ktory ma komputer

podlaczyl i powiedzial ze regulator wtrysku paliwa.poradzil zebym dolal mixolu do paliwa zeby wtryski przeczyscilo.

ile moze kosztowac naprawa,bo on mi powiedzial ze miedzy 2000 a 7000pln

prosze o pomoc moze ktos mial taki przypadek

z gory dziekuje za odpowiedzi

Opublikowano

mixolu to niech on sobie do muzgu naleje bo chyba sie zaciera. Od mixolu załatwisz wtryski na amen!

Jak już chcesz przeczyścić układ to osobiście bym zaryzykował środków do tego przeznaczonych np z LIQI MOLI czy jak to się pisze. Aczkolwiek według mnie to dorażna metoda która nie do końca musi pomódz w twoim przypadku. No ale próbować mozna.

Opublikowano

Coś dziwny ten twój mechanik.

-regulator wtrysku paliwa...

-poradził żebym dolał mixolu do paliwa żeby wtryski przeczyściło...

Ja Ci radzę jedź do kogoś kto się zna i ma dobrą opinię a nie eksperymentuj z mixolem. Ten olej 15 lat temu lało się do benzyny żeby pojeździć WSKą a nie do BMW żeby wtryski przeczyściło :D

A wyjaśnił dokładnie co miał na myśli mówiąc "regulator wtrysku paliwa" :?: :?: :?:

Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

no tak mu na komputerze wyskoczylo,a ten mechanik to raczej rzeznik

a nie mechanik,tez tak pomyslalem o tym mixolu,chyba chodzi o to,ze padl ten regulator,wiecie moze ile to moze kosztowac