Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:(

Problem z m40

Od paru dni mam kłopot z m40 po zapaleniu po nocy silnik cały telepie i nieraz zgasnie.W miare nagrzania to sie stabilizuje ale i tak silnik ma nie rowną prace i czuc na kascie jego drzenie.

Nowe są swiece ngk,kopułka,palec kable wn.Problem pojawił sie noc po naprawie-sprawdzeniu rozrzadu http://www.allegro.pl/ite...ze_opel_8v.html na 1 i 4 gar zostały załozone rolki z m43 bo tam wałek wykazywał nie duze zuzucia.Ale czy od rozrzadu takie objawy? mogą byc na gorącym idzie jak burza do odciecia.silniczek krokowy jest sprawny.Jaki moze byc powod takiej pracy silnika.Myslałem ze to poducha zerwana ale nie bo na zimnym az przygasa.Wyglada to troche jak by łapał lewe powietrze na kolektorze dolotowym ale nie widze nieszczelnosci.sonde tez odpinałem i nie było roznicy w pracy silnika

Opublikowano

Witam

A sprawdzales ,czy zamknieta jest przepustnica na jalowym?

Druga rzecz ,to nieszczelny dolot.Moze jak zdejmowali kape,to uszkodzili wezyk do krokowego,bo on ma tendencje do pekania w miejscu laczenia z wezem wody/pod gornym dolotem.

Trzecia rzecz,to moze zresetuj kompa,bo moze nalapal bledow,jak mechanik grzebal.

pozdrawiam

Opublikowano
U mnie powód był śmieszny i nigdy bym się tego nie spodziewał, obroty falowały jak szalone, czy mokro czy sucho, czy zimy czy ciepły (troche mniej) - bez różnicy. Winowajcą okazała się cewka. Podpiąłem na chwile kumple cewke, a obroty "mur-beton". Sprawdz więce cewke, koszty tanie, wymiana samemu, a u mnie pomogło.
Opublikowano
a jesli cewka ci nie pomoze to sprawdz swiece. wiem ze masz nowe ale to nie znaczy ze ngk robi je wysmienicie. kiedys mialem podobny problem. okazalo sie ze jedna z nowych swiec miala przebicie
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.