Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
problem dotyczy e39 525tds automat w zakresie do 2000 obrotów przeacza biegi normalnie a powyrzej 2ooo obrotów tylko do trójki czy padla skrzynia?
Opublikowano

podjedz pod kompa bo twój automat przeszedł chyba w tryb awaryjny. Jakim powodem nie wiem. Moze pokaże po podłączeniu pod kompa. Tyle na początek co dalej czas pokaże czy to skrzynia się kończy czy tylko chwilowo zawiodła elektronika. Oby to drugie pozdrawiam

A tak wogóle nie zaświeciła sie na zegarach żadna niecodzienna kontrolka (żółty trybik z wykrzyknikiem) A moze jakiś komunikat w stylu GETRIBE PROGRAM??

Opublikowano
problem dotyczy e39 525tds automat w zakresie do 2000 obrotów przeacza biegi normalnie a powyrzej 2ooo obrotów tylko do trójki czy padla skrzynia?
nie pali sie rzadna kontrolka a w skrzyni jest nowy olej sory jestem nowy na forum mogBem cos namieszac
Opublikowano

w tym tygodniu było już chyba z trzy razy na ten temat

pomyśl czy nie dzieje Ci się to od wymiany koła ?

sprawdź ciśnienie w kołach

jak jest różnica w ciśnieniu to akurat tak się dzieje (lub różnica w średnicy któregoś z kół)

Opublikowano

nie pali sie rzadna kontrolka a w skrzyni jest nowy olej sory jestem nowy na forum mogBem cos namieszac
moze byc to kolo przedniej osi?
Opublikowano

może bo skrzynia dostaje sygnały od czujników ABS z każdego koła

jednak coś pokombinowałeś ? to teraz skrzynia dostaje sygnał że jedno koło ma inną prędkość czyli jest w poślizgu ...

pozdrowionko

Opublikowano

moze byc to kolo przedniej osi?
bo mam alumke w prostowaniu a kolo zapasowe ma mniejsza srednice i wydaje mi sie ze to od tego dnia kiedy zmienilem kolo zaczely sie cuda
Opublikowano
Ja czytałem w polskiej gazecie dla fanów BMW o przypadku ,kiedy nieprawidłowe ciśnienie w jednym kole wprowadzało asb w tryb awaryjny (tzn. źle zmieniała biegi ,ale komp.nie pokazywał błędów) ,a facet nawet całą skrzynię wymieniał .